eAcid.ro - Acid Hialuronic Online

Nu esti logat

Intra in cont
Wish List (0)
Produse preferate

Autentic sau contrafacut?

AUTENTIC SAU CONTRAFĂCUT? UN GHID PENTRU ACHIZIȚIONAREA SIGURĂ A FILLERELOR ONLINE


Într-o industrie înfloritoare, producția și distribuția produselor false și contrafăcute sunt inevitabile. Circulația globală a produselor false și contrafăcute este predominantă și provoacă mari probleme producătorilor, distribuitorilor și clienților. Cum puteți identifica produsele false de pe piață, atunci când sunt atât de multe produse disponibile?

 

Mulți oameni știu cum să recunoască o replică a unui ceas Rolex sau a unei genți Louis Vuitton. Ei știu care sunt trăsăturile după care trebuie să se uite pentru a determina dacă produsul este autentic sau nu. Când vine vorba de diferențele dintre un ceas Rolex autentic și o replică, exista zicala ‘daca pare ușor, nu e bun’. Aceasta zicală ne spune că replica se va simți că e diferită față de un produs autentic. Totuși, care sunt semnele la care trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați produse online? Atunci când nu poți simți produsul în realitate, cum diferențiați un produs autentic de replici și alte produse false?

 

TOATA LUMEA VREA SA AIBE CEVA DE CAȘTIGAT

Piața estetică globală este în continuă creștere și valorează miliarde de dolari. Cu toții suntem familiarizați cu unele dintre cele mai populare mărci de la producători de top precum gama Juvéderm a firmei Allergan și Restylane al firmei Galderma. Ambii producători obțin indiscutabil profituri grozave, cei doi fiind printre producători de top de pe piață. 

Pe o piață cu o creștere economica și profituri semnificative, este inevitabil ca producătorii și distribuitorii de produse false și contrafăcute să nu intre pe piață pentru a obține o bucată din tortul profitului. Mai mult, având în vedere numărul foarte mare de fillere dermice disponibile peste tot în lume, nu este nicio surpriză ca sunt vândute pe internet produse contrafăcute și false . Drept urmare, este important să fiți conștienți și să aveți grijă atunci când cumpărați fillere dermice online.

Atunci când căutați fillere dermice online, este important să identificați produsele false și contrafăcute. Un produs contrafăcut este un produs conceput pentru a înșela cumpărătorul, marcând produsul cu același nume ca produsul autentic. Ambalajul este aproape identic cu cel al produsului original, ceea ce face foarte dificilă distingerea produsului contrafăcut de cel original. Singura modalitate de a face diferența dintre un produs autentic și un produs fals este de a avea mare grijă și de a cunoaște micile detalii care nu pot fi replicate cu ușurință de către producătorii ilegali.

Pe de o alta parte, un produs fals, va avea un nume diferit față de produsul original. Deși numele produsului și firmei diferă, produsul fals susține că are aceleași capacitați ca și produsul original. De exemplu, dacă vedeți un ceas numit ‘Folex’, vă veți da seama instant că este o replica ‘Rolex‘.

Pe piață estetică, produsele contrafăcute sunt cele mai răspândite și prezintă riscuri mari pentru pacienți. Produsele contrafăcute conțin adesea ingrediente mai ieftine și substanțe necunoscute care pot provoca diverse reacții adverse nedorite, cum ar fi reacții alergice, deteriorarea țesuturilor moi și infecții. Prin urmare, este important să cumpărați fillere dermice de la un furnizor de încredere.

 

AI GRIJĂ, CUMPARATORULE!

Când accesați mediul online pentru a cumpăra fillere dermice, există o serie de lucruri de care trebuie să vă asigurați, pentru a fi sigur că dumneavoastră cumpărați fillere autentice de la un vânzător de încredere și responsabil. Pentru a vă ajuta să economisiți timp în căutarea dumneavoastră pe internet a lucrurilor pe care să le faceți sau să nu le faceți, v-am întocmit o listă de lucruri pe care trebuie să le știți:

 

E cineva acolo?

Primul lucru pe care trebuie să-l verificați când vă găsiți un distribuitor online de produse estetice (sau produse în general) este dacă aceasta companie poate fi contactată. Au disponibil doar un formular de contact pe care trebuie să îl completați (și să sperați că veți primi un răspuns) sau puteți să apelați direct la un număr de telefon? Poate este disponibil un chat online, în care puteți interacționa cu angajați reali (și nu doar cu un robot sau angajat la un call-center îndepărtat). Dacă da, sunați compania sau conectați-vă la chat. dacă dați de un angajat real, șansele ca aceasta companie a fie autentica s-au îmbunătățit.

 

Identificarea produsului.

Produsele precum dispozitivele medicale trebuie să aibă un fel de identificare. Este necesară identificarea unui cod/număr de lor pentru a putea găsi și a tine evidența produselor. Mai mult, acest tip de produse trebuie să aibă o identificare a datei până la care produsul poate fi utilizat fără a cauza probleme (data de expirare), scriind anul și luna în care expiră. Aceste etichete trebuie să fie mereu pe pachet (mai puțin în anumite situații), și dacă vreodată aveți vreun dubiu, puteți, înainte să cumpărați produsul, să întrebați vânzătorul de aceste identificări.

 

Unde se află compania?

Atunci când intenționați să cumpărați fillere dermice online, este o idee buna să verificați unde se află compania și de unde sunt livrate produsele. Dacă compania este situată în UE, puteți să vă interesați de compania respectivă: majoritatea firmelor din UE au un număr de identificare fiscală sau TVA. Dacă o căutați într-o bază de date locală și acest număr există, asta indică faptul că este o companie legitimă.

 

Prețurile

Dacă vi se pare că prețul este prea bun pentru a fi adevărat, probabil aveți dreptate. În general, dacă produsul are un preț foarte scăzut în comparație cu alte produse de pe piața locală, există șanse mari ca produsul să fie contrafăcut.  Chiar dacă preturile produsului variază pe piață , distribuitorii și importatorii de fillere dermice cumpăra inițial produsele într-un anumit interval de preț. Acest lucru înseamnă că atunci când produsele trec prin mai multe mâini pe piață, într-un final, produsele vor ajunge să aibă cam același preț (mai mult sau mai puțin). Așadar, dacă dați de un produs care este mult mai ieftin decât prețul general de pe piață, acesta este un semn rău.

 

Mărci comerciale speciale.

Majoritatea oamenilor din industrie vor putea spune clar care produs este fals: dacă cineva vă oferă să cumpărați Restylane ieftin (in loc de Restylane), atunci vă veți da seama că este un produs fals. Totuși, este mult mai dificil să identificați produsele contrafăcute, întrucât sunt foarte asemănătoare produsului original, astfel încât este aproape imposibil să vedeți diferența cu ochiul liber. Totuși, dacă produsul are un autocolant oficial holografic, poate fi comparat. Alte lucruri după care ați putea să vă mai uitați pe ambalajul exterior ar putea fi scrierea eronata sau utilizarea unui font diferit. Un caz din viată reala adus la lumină de Allergan, a fost descoperirea unui produs contrafăcut Juvederm Ultra 4, iar pe pachetul exterior, exista o greșeală de scriere. Pe produsul autentic scria ’Știința Întineririi’ iar pe produsul contrafăcut scria ’Știința Nitineririi’. Tot pe același produs, cuvântul Allergan a fost scris incorect.

 

Rețelele sociale.

Compania este prezentă pe rețelele de socializare? dacă da, este un semn că acea companie este legitimă. Încercați să căutați compania pe diverse platforme de rețele sociale precum Facebook, Instagram, sau Linkedlkn, pentru a vedea dacă este o companie activă și dacă face postări noi în mod regulat. dacă acea companie își actualizează în mod regulat profilurile de social media și postează informații relevante și poze cu produsele, angajații, și facilitățile, aceasta creste cu siguranță credibilitatea companiei. Mai mult, compania răspunde la comentariile lăsate de clienți și urmăritori? dacă da, înseamnă că acea companie este receptivă și că cineva se află cu adevărat la celălalt capăt al liniei.

 

Ce spune lumea?

Este acceptabil dacă o firmă se laudă singură, dar este și mai bine dacă cineva dinafara companiei spune ceva pozitiv despre aceasta. Căutați recomandări ale companiei pe diferite site-uri de rating cum ar fi My Google Business sau mărturii ale clienților de pe site-ul propriu al companiei. Dacă evaluările și mărturiile clienților sunt pozitive iar clienții au avut o experiență plăcută în ceea ce privește compania, dumneavoastră de ce să nu aveți o experiență la fel de plăcută precum aceștia? Într-adevăr, nu veți putea găsi toate companiile pe site-urile de rating, dar fiți siguri că dacă acea companie este o înșelătorie, oamenii vor împrăștia aceasta veste. Experiențele proaste se răspândesc repede pe internet.

 

CUMPĂRĂTURI FERICITE!

 

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile de care ar trebui să vă feriți atunci când cumpărați fillere dermice online. În general, este bine să vă utilizați rațiunea atunci când căutați fillere dermice online. dacă ceva vă pare ciudat sau greșit, sau poate prea bun pentru a fi adevărat, atunci probabil, așa și este.

 

Mult noroc :)