eAcid.ro - Acid Hialuronic Online

Nu esti logat

Intra in cont
Wish List (0)
Produse preferate

Ce sunt filerele dermice si cum functioneaza?

TOT CEEA CE TREBUIE ȘĂ STII DESPRE FILLERE DERMALE (Acidul Hialuronic)

 

Procedurile minim invazive, inclusiv fillere dermice, au devenit din ce în ce mai populare și mai accesibile, dar poate fi destul de greu de înțeles cum funcționează mai exact, care este scopul diferitor produse, dar și care este cea mai potrivită opțiune pentru a obține rezultatele dorite.

 

Acest ghid vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a înțelege diferențele dintre fillerele cu acid hialuronic și cele pe baza de colagen, cât timp vă puteți aștepta să reziste efectele, și metoda prin care fiecare produs vă oferă rezultatele optime.

 

CE SUNT FILLERELE DERMICE ȘI CUM FUNCTIONEAZA?

Scăderea de colagen este una dintre cauzele principale ale liniilor și ridurilor fine, iar experții sunt de părere că, această scădere începe în jurul vârstei de 25 de ani. Fillerele dermice funcționează prin redarea volumului pierdut în anumite zone. Ele pot fi utilizate și pentru accentuarea anumitor zone, precum buzele și obrajii, prin adăugarea de volum într-o manieră controlată.

 

Fillerele dermice sunt versatile, minim invazive, și cu un risc relativ mic, ceea ce le face să fie o variantă populară pentru cei care vor să fie cu un pas înaintea semnelor de îmbătrânire. Nu sunt la fel ca produsele Botox® și funcționează complet diferit, dar au în comun anumite scopuri, în ceea ce privește cerințele pielii. Fillerele sunt cel mai des utilizate pentru următoarele probleme:

 

Ridurile dintre zona sprâncenelor

Ridurile numite ‚baba gâștii’

Ridurile de expresie

Liniile fine de sub ochi

Cicatricile post-acneice

Pliurile nazolabiale proeminente

Buzele mici

Semne ale îmbătrânirii de pe mâini

Ridurile verticale ale buzelor

Accentuarea obrajilor

TIPURILE DE FILLERE DERMICE

Fillere dermice se găsesc sub diverse forme și pot conține diferite ingrediente, pentru a satisface o gamă mare de nevoi. Acestea sunt cele mai des întâlnite:

 

Hidroxiapatită de calciu (CAHA)

Hidroxiapatita de calciu este precum o minerală și se află în oasele umane. Cea mai des întâlnita firmă de filler ce conține CaHA este Radiesse® și este utilizat pentru augmentarea volumului din obraji  (și alte zone ale fetei) și pentru umplerea ridurilor de expresie și a pliurilor nazolabiale (liniile adânci ce pornesc de la nas, către gura)

 

Produsul este potrivit pentru vegani, deoarece este produs prin procese biosintetice, fără a fi utilizate animale sau produse de origine animală în fabricarea sa. Acesta este de preferat de anumiți oameni nu doar datorită codului etic al acestora, dar și datorită faptului că reduce șansele unei reacții alergice. Fillerele CaHA sunt faimoase pentru siguranța acestora, pentru rezultatele lor ce oferă un aspect natural, acestea fiind utilizate inițial în chirurgia plastică reconstructivă. Deși siguranța acestora a fost atestată pe o perioadă lungă de timp, pațienții trebuie să se asigure că persoana care le efectuează tratamentul și produsul, este instruită adecvat și că procedura este efectuată într-un loc medical steril.

In funcție de metabolizarea produsului de către corpul dumneavoastră, Fillerele cu CaHA precum Radiesse® ar trebui să ofere rezultate vizibile până la 12 sau 24 de luni. De multe ori, se întâmpla ca fillerul să reziste mai puțin timp după prima procedură, spre deosebire de cele ulterioare, dar medicul specialist va putea să estimeze durata efectelor în funcție de tipul dumneavoastră de piele, de stilul dumneavoastră de viată și alți factori.

 

Acidul Hialuronic (HA)

Acidul hialuronic este cel mai des întâlnit filler și este făcut dintr-o altă substanță ce poate fi găsită în mod natural în corp, în zone precum încheieturile, pielea și inclusiv în ochi. Fillerele cu acid hialuronic sunt produse de către numeroase firme, precum:

 

Revolax

Saypha®

Juvederm®

Teosyal

Restylane®

Fillerele HA sunt extrem de versatile. Ele pot fi utilizate pe liniile și ridurile fine, dar și pe majoritatea zonelor feței (inclusiv pe ridurile numite ‘baba gâștii’, liniile produse în timpul zâmbitului și ridurile dintre sprâncene) și pot fi utilizate pentru tratarea deverselor probleme ale pielii, inclusiv pentru tratarea anumitor tipuri de cicatrici și pentru redefinirea buzelor.

Substanța este des întâlnita în lumea medicală și este același produs care este injectat în articulațiile celor care suferă de artrită. Corpul uman produce acid hialuronic în mod natural, dar formula injectată drept filler, este extrasă și procesată înainte de a fi utilizată în scopuri cosmetice. Majoritatea fillerelor ce conțin HA sunt amestecate cu agentul de amorțire lidocaină, care ajută la minimalizarea disconfortului cauzat de injecție, dar și pentru a reduce durerea ce urmează după aceasta. Rezultatele oferite de fillerele ce conțin acid hialuronic rezistă în general intre 6 și 12 luni. Acest lucru este potrivit în caz că nu sunteți siguri dacă vă vor plăcea rezultatele sau nu, dar înseamnă și că trebuie să luați în calcul impactul financiar cauzat de întreținerea acestor efecte.

 

ACIDUL POLI-L-LACTIC

Acidul poli-l-lactic este o substanță sintetică, biodegradabilă, care este sigură pentru utilizarea în corp. Este folosit pentru diverse echipamente medicale, inclusiv pentru cusăturile dizolvabile. Este clasificat drept un stimulator de colagen, deoarece rolul principal al substanței este de a ajuta pielea dumneavoastră să-și producă pe cont propriu colagen. Fillerul în sine se dizolvă după câteva zile, dar rezultatele generate de intensificarea creșterii colagenului pot rezista până la 2 ani. Tratamentul are de obicei loc în mai multe ședințe, deoarece o singură ședință s-ar putea să fie insuficientă pentru a stimula colagenul destul încât să se obțină imediat rezultatul așteptat. Este de obicei utilizat pentru buze și riduri mai adânci, precum liniile de ras și pliurile nazolabiale.

 

Cel mai de întâlnita brand de fillere PLLA este Sculptra® iar abilitatea sa de a stimula producerea colagenului este ceea ce îl face unic. Mai mult, spre deosebire de alte fillere, rezultatele apar mai târziu. De obicei, tratamentul este efectuat o dată pe lună, timp de 3 luni si, odată ce se termina perioada tratamentului, poate dura până la 6 luni pentru ca efectele să fie vizibile în totalitate. Totuși, este considerat o soluție semi-permanentă, deci spre deosebire de alte tipuri de fillere care necesită o întreținere destul de frecventă, cei care utilizează fillerele PLLA se vor putea aștepta la rezultate ce vor rezista mai mult pe termen lung.

 

POLIMETILMETACRILAT (PMMA)

Fillerele cu polimetilmetacrilat sunt o soluție semi-permanentă, utilizată pentru tratarea ridurilor și liniilor medii spre adânci.

 

Este utilizat de pacienții care caută o soluție mai permanentă a problemelor pielii lor, dar necesită un număr mai ridicat de injecții pentru obținerea efectelor dorite. Medicul dumneavoastră specialist cel mai probabil va folosi o metoda numită ‘threading’ în derma subcutanată pentru a preveni semnele vizibile ale injecției. Totuși, cel mai semnificativ dezavantaj al produsului PMMA, spre deosebire de produsele ce conțin alte fillere, este riscul ca produsul în sine să fie vizibil sub piele. Pentru a evita asta, specialistul probabil va utiliza mai puțin produs în timpul primului tratament, ceea ce înseamnă că nu veți vedea imediat rezultatele pe care vi le-ați dorit, dar se poate adaugă mai mult produs în ședința următoare. Este o opțiune bună pentru cei care caută o soluție permanentă împotriva semnelor de îmbătrânire, dar procesul este mai lung decât pentru celelalte fillere dermice temporare.