eAcid.ro - Acid Hialuronic Online

Nu esti logat

Intra in cont
Wish List (0)
Produse preferate

Cum sa alegi acidul hialuronic corect

FILLERE DERMICE – O PROCEDURA NON-CHIRURGICALĂ PENTRU REDAREA UNUI ASPECT TÂNĂR

 

Nimeni nu poate evita procesul inevitabil de îmbătrânire. Îmbătrânirea este o parte naturală a vieții, iar modul în care ne trăim viața afectează modul în care îmbătrânește pielea noastră. Din fericire, tehnologia modernă ne-a oferit fillerele dermice: o procedura non-chirurgicală poate reda aspectul tineresc unui chip îmbătrânit.

Citiți mai departe pentru a înțelege cum aceste fillere dermice pot fi utile în a vă reda un aspect tineresc!

 

CE SUNT FILLERE DERMICE?

Fillere dermice un geluri injectabile utilizate pentru umplere liniilor și ridurilor, pentru a crea volum și pentru a reda hidratarea, vâscozitatea și elasticitatea pielii. Fillerele dermice cu acid hialuronic sunt fillerele biodegradabile cele mai des întâlnite atât în Europa cât și în SUA. Fillere dermice sunt deseori confundate sau băgate în aceeași categorie cu botoxoul, dar cele două sunt total diferite, după cum veți putea citi aici.

 

Procesul de îmbătrânire afectează în mod inevitabil pielea noastră. Pe măsura ce îmbătrânim, nivelul natural de acid hialuronic din piele scade drastic, ceea ce duce la pierderea volumului facial și sprijinului. Semnele vizibile ale îmbătrânirii, de exemplu formarea liniilor, a ridurilor faciale și apariții pielii mai uscate și deshidratate, contribuie la un aspect mai îmbătrânit. Pentru a reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii, se poate injecta un gel în piele care acționează ca un filler pentru netezirea liniilor și a ridurilor și pentru a reda volumul pierdut. Augmentarea volumului țesutului prin această procedură nechirurgicală poate ajuta la redarea unui aspect mai tânăr unei fețe îmbătrânite.


ȘTIINTA DIN SPATELE FILLERELOR DERMICE

Acidul hialuronic este un glicozaminoglican, o substanță vitală care se găsește în mod natural în derma umană. Acidul hialuronic se găsește, printre altele, sub forma de molecule pe suprafața celulară și este o componentă vitală a întregului țesut conectiv.

Acidul hialuronic este o parte a pielii ce întreține tinerețea. Magia constă în abilitatea acidului hialuronic de a reface nivelul de umezeală. Acidul hialuronic este responsabil de absorbția apei în piele. Pielea cu un nivel de hidratare balansat pare mult mai luminoasă, iar rezultatul este o piele ce arată mai tânără și mai sănătoasă. Mai mult, acidul hialuronic este responsabil pentru fixarea fibrelor de colagen și elastină, într-o matrice protectoare de susținere, care oferă pielii structura sa. Pe măsura ce îmbătrânim, nivelul natural de acid hialuronic din pielea noastră este redus, ducând astfel la pierderea volumului și a hidratării.

 

Trăsătura acidului hialuronic de fixare a umidității este deosebit de importantă atunci când vine vorba de procesul de îmbătrânire a pielii. Una dintre calitățile pielii tinere este abilitatea de a reține apa și de a menține un nivel balansat de hidratare. Atunci când îmbătrânim, pielea noastră pierde abilitatea de a menține acest nivel vital de hidratare. Așadar, atunci când fillerele cu acid hialuronic sunt injectate în piele, se poate crea un efect de volumizare, deoarece acidul hialuronic injectat va reține și vă fixa apa de piele iar astfel, vă redă nu doar volumul dar și nivelul de umezeala pierdut.

 

CE ESTE ACIDUL HIALURONIC RETICULAT?

Acidul hialuronic nereticulat se descompune în piele mai repede decât acidul hialuronic reticulat. Prin urmare, pentru a produce un material viscoelastic cu o longevitate crescută, atunci când sunt injectate în piele, fillerele cu acid hialuronic sunt reticulate. Reticularea este o procedură care fixează celulele unele de celelalte, ceea ce încetinește procesul de degradare al fillerului. Acest lucru înseamnă ca, cu cât este mai puternica legătura dintre aceste celule, cu atât fillerului va fi mai compact și va dura mai mult. Totuși, și concentrația și dimensiunea particulelor produsului au, de asemenea, un impact asupra duratei efectului fillerului dermic.

 

ZONELE DE TRATAMENT PE CARE SE POT UTILIZA FILLERELE DERMICE

Fillerele cu acid hialuronic pot fi utilizate pentru umplerea liniilor și a ridurilor, pentru crearea volumului și pentru redarea nivelului de hidratare din diferite zone. în general, fața poate fi împărțită în trei zone: partea superioară a feței, de mijloc și inferioară .

 

Partea superioară a feței: în partea de sus a feței, unele dintre cele mai frecvente zone de tratamentul sunt liniile glabelare, liniile simetrice dintre sprâncene, liniile de pe frunte și liniile orizontale cauzate de acțiunea dinamică a mușchilor frontali.

Partea de mijloc a feței: în partea de mijloc a feței, unele dintre cele mai frecvente semne ale îmbătrânirii sunt apariția ridurilor cunoscute sub numele de ’picioare de cioară’, a ochilor scufundați și a pliurilor nazolabiale. Pierderea de volum în obraji este, de asemenea, frecventă în această zonă.

Partea inferioară a feței: în fața inferioară a feței, liniile se dezvoltă ca urmare a mișcării repetitive a musculaturii subiacente din jurul gurii. În aceasta zonă apar ridurile numite ’linii de marionetă’ iar liniile de pe bărbie sunt și ele comune, dar fillerele dermice sunt ideale și pentru redarea volumului și augmentarea buzelor.

 

În general, particulele de gel de dimensiuni mai mici  sunt ideale pentru zonele unde există linii fine și superficiale, spre deosebire de particulele de gel mai mari, care sunt ideale pentru zonele cu linii și riduri mai adânci și mai proeminente.

 

CÂT TIMP DUREAZĂ EFECTELE FILLERELOR DERMICE?

Majoritatea materialelor de umplutură dermică de astăzi sunt fillere biodegradabile și nepermanente, care se dezintegrează în corp. Fillerele permanente, în schimb, rămân permanent în piele. Exista și o opțiune intre fillerele permanente și cele nepermanente, fillerele semipermanente care se dezintegrează în corp după câțiva ani.

 

Durata fillerului dermic depinde de sursa și de puterea de legare a celulelor de acid hialuronic, de concentrația și de dimensiunea particulelor fiecărui produs. În general, fillerele biodegradabile au efecte ce durează intre 6 și 18 luni. Creșterea nivelului reticularii și a concentrației amplifică vâscozitatea și elasticitatea, dar și rezistenta la degradarea din organism. Cu alte cuvinte, cu cât este mai puternică legătura celulelor de acid și concentrația umpluturii, cu atât este mai compact fillerul și va dura mai mult. În plus, durata depinde de zona pe care este efectuat tratamentul dar și stilul de viață al pacientului, vârsta și tipul de piele.

 

MĂRCILE CUNOSCUTE DE FILLERE DERMICE

 

Lista mărcilor de fillere dermice este lungă – foarte lungă. Printre cele mai cunoscute firme de fillere dermice pe bază de acid hialuronic sunt Juvederm și Restylane. Juvederm face parte din gama de fillere pe bază de acid hialuronic a firmei Allergan, și este creat cu scopul de a oferi volum în zone diferite ale feței. Toate fillerele din gama Juvederm sunt geluri netede și transparente. Restylane oferă o gamă largă de fillere pe bază de acid hialuronic pentru a crea rezultate cu un aspect natural. Gama de produse Restylane este proiectată special pentru redarea volumului facial, dar și pentru accentuarea formei feței și contururilor acesteia. Aflați mai multe informații despre Juvederm aici și despre Restylane aici.

 

RISCURILE ASOCIATE CU FILLERELE DERMICE

Fillerele dermice sunt practic elemente străine care sunt injectate în piele. Precum în oricare altă procedură care implică penetrarea suprafeței pielii, injecțiile cu fillere dermice sunt asociate cu riscul efectelor secundare dar și cu alte complicații mai serioase. Când un filler dermic este injectat în piele, mișcarea acului printre straturile pielii poate cauza o inflamație.

Cele mai frecvente reacții adverse întâlnite după tratamentul cu fillere dermice sunt durerea temporară, indurația, vânătăile, sensibilitatea, mâncărimea, edemul și eritemul la locul injectării. Aceste reacții sunt normale și trec de obicei la câteva zile după tratament. În câteva cazuri, pacienții pot suferi complicații persistente pe termen lung după injecție. Din fericire, aceste complicații sunt rare.

Pentru a minimaliza riscul de complicații, este important ca zona de tratament să fie dezinfectată și ca fillerul să fie injectat în piele cu un ac subțire și steril. Mai mult, este important ca asistenta sau doctorul să cunoască bine istoria medicală a pacientului și ca pacientul să fie informat în detaliu despre efectele și durata tratamentului și să fie avertizat despre orice precauție înainte, în timpul tratamentului  și după acesta.